Terug

Hittebestendige wielen

Hittebestendige wielen

Hittebestendige wielen

Hittebestendige wielen zijn van groot belang in ruimtes waar ovens, autoclaven en andere grote warmtebronnen aanwezig zijn. Onze wielen zijn van industriële kwaliteit waardoor een lage rolweerstand en duurzaamheid gegarandeerd zijn. De hittebestendige wielen zijn bestand tegen de volgende temperaturen:

  • 250 º C continu gebruik
  • Intermitterend 30 minuten op 280 º C - 30 minuten kamertemperatuur
  • Intermitterend 15 minuten op 300 º C - 45 minuten kamertemperatuur

Mochten de hittebestendige wielen die u zoekt er niet bij zitten, neem dan contact met ons op. We hebben al 70 jaar ervaring met oplossingen vinden op wielen gebied.

Hittebestendig rubber

Onze hittebestendige wielen worden gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals hittebestendig rubber. Ons assortiment bestaat uit verschillende hittebestendige  zwenk- en bokwielen die allemaal bestand zijn tegen temperaturen tot 280 graden. Hittebestendige oven wielen worden onder andere gebruikt bij industriële bakkerijen, de voedingsmiddelen industrie en autoclaven.

Hittebestendige wielen van glasvezelversterkt PA6

Er zijn ook hittebestendige wielen van glasvezelversterkt PA6. Dit materiaal is een met 30% glasvezel versterkte polyamide. Het biedt hogere sterkte, stijfheid, kruipweerstand en dimensionale stabiliteit dan onversterkte polyamide. Al onze hittebestendige wielen zijn dan ook van dit materiaal geproduceerd. Glasvezelversterkt PA6 heeft een aantal eigenschappen die ervoor zorgen dat het geschikt materiaal is voor onze hittebestendige wielen.

  • Heeft een zeer hoge sterkte
  • Is bestand tegen de meeste brandstoffen, oliën en vetten
  • Heeft een goede slijtvastheid
  • Geschikt voor gebruik in hoge temperaturen

Hoe bevestigt u hittebestendige wielen?

Onze hittebestendige wielen dienen allemaal bevestigd te worden volgens een plaatbevestiging. Plaatbevestiging is de meest eenvoudige manier om een wiel te monteren. Met schroeven of bouten maakt u de plaat vast aan het te verplaatsen object. Bij het monteren van een plaatbevestiging is het belangrijk dat het wiel en het apparaat goed op elkaar aansluiten. Het apparaat moet precies op de buitenste kogelschaal liggen, zodat het wiel het maximale draagvermogen kan bereiken.

Hittebestendige wielen in elk formaat

Onze hittebestendige wielen zijn beschikbaar in kleine en grotere formaten. Denk hierbij aan een klein wiel met een hoogte van 106 mm en een diameter van 80 mm tot een groot wiel met een hoogte van 155 mm en een diameter van 125 mm. Bij kleine wielen kunt u bijv. denken aan zwenkwielen voor onder een rotorkar in een bakkerij. Bij grotere wielen kunt u denken aan wielen voor onder bakovens.

Maatwerk hittebestendige wielen

Wij zijn specialist in het produceren van allerlei soorten hittebestendige wielen. Op onze productontwikkelafdeling maken wij hittebestendige wielen in elke gewenste maat voor uw bedrijf. Neem telefonisch contact op met onze specialisten of vraag een adviesgesprek aan, zodat we bij u langskomen en direct een beeld krijgen van uw bedrijf.

Lees meer Sluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
×

Een offerte aanvragen

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »