Terug

Polyurethaan PU wielen

Polyurethaan PU wielen

Polyerethaan wielen

Polyurethaan (PU) wielen zijn een uniek product welke de elasticiteit van rubber combineert met de hardheid en duurzaamheid van metalen wielen. Dit maakt polyurethaan het perfecte materiaal voor transportwielen, aandrijfwielen en geleiderollen. Konijnenburg is de toonaangevende leverancier van polyurethaan wielen voor industriële toepassingen. De 65 jaar ervaring in de polyurethaan oplossingen, bijvoorbeeld de topkwaliteit Bayer Vulkollan wielen, maakt Konijnenburg de geprefereerde partner van zijn klanten in een groot aantal industrieën.

Wat zijn polyurethaan (PU) wielen?

Polyurethaan (PU) wielen combineren de elasticiteit van rubber met de sterkte en belastbaarheid van stalen wielen. Omdat PU wielen een combinatie van chemicaliën zijn, kunnen wij deze wielen in elke hardheid maken. Afhankelijk van de toepassing kunnen wij het polyurethaan loopvlak van uw wielen de juiste hardheid geven die u nodig hebt, maar wij kunnen ook zorgen voor andere eigenschappen zoals chemische weerstand en hittebestendigheid, afhankelijk van uw eisen. Neem voor meer informatie of een offerte op maat contact met ons op via 020 682 1051 of mail naar [email protected].

De keuze voor PU wielen kan de onderhoudskosten en OEM productiekosten verlagen. Het zorgt voor een vermindering van onderhoudstijd en faalkosten terwijl u de voordelen van optimale rolweerstand behaalt. De polyurethaan (PU) wielen zijn zowel verkrijgbaar met een gespoten als een gevulkaniseerde verbinding waarbij de wielen verschillende breedtes en diameters hebben. Daarnaast zijn de PU wielen verkrijgbaar met verschillende type lagers waaronder een kogellager, glijlager en een rollager.

Voordelen polyurethaan wielen

Polyurethaan wielen, ook wel PU wielen genoemd, worden gekozen door ingenieurs als een vervanging voor rubber, kunststof en metalen wielen omdat:

  • Slijtagebestendig: wielen gemaakt van polyurethaan zullen vaak de voorkeur hebben boven andere materialen bij toepassingen waarbij ernstige slijtage een factor is. Polyurethaan is bewezen superieur aan rubberen wielen, kunststof wielen en metalen wielen in veel transport toepassingen.
  • Olie en oplosmiddelbestendig: PU wielen hebben een uitstekende weerstand tegen olie, oplosmiddelen, vetten en benzine.
  • Draagkracht: Polyurethaan wielen hebben een hoger draagvermogen dan rubber tot maar liefst 5000 kg. Vanwege deze eigenschap is het een ideaal materiaal voor zwaarlastwielen, aandrijfwielen, geleiderollen en overige super slijtage bestendige delen.
  • Scheurvastheid: De treksterkte van polyurethaan varieert tussen 20-50 kg / cm en is veel beter dan rubberen wielen. Als gevolg hiervan worden pu wielen vaak gebruikt als aandrijfwielen voor vorkheftrucks, aandrijfriemen, aandrijfwielen voor trommels en in geautomatiseerde sorteersystemen.
  • Weerbestendig: PU banden hebben een uitstekende weerstand tegen zuurstof, ozon, zonlicht en algemene weersomstandigheden.
  • Uitstekend geluidsreducerend: De harde urethaan wielen worden gebruikt in omgevingen waar ingenieurs geluidsreductie willen. De zachte urethaan wielen worden gebruikt ter vervanging van wielen met een hard oppervlak zoals metaal, gietijzer of polyamide voor een betere geluidskwaliteit / trillingsdemping.
  • Flex -Life: De meeste polyurethaan wielen bieden extreem hoge flexibiliteit en zullen naar verwachting langer meegaan dan andere elastomeer materialen waar deze eigenschap een belangrijke vereiste is. Vuilschrapers, balgen, diafragma's, riemen, koppelingen en soortgelijke producten worden om deze reden gemaakt van poly-urethaan.
  • Elektrische eigenschappen: Polyurethaan wielen hebben uitstekende elektrische isolerende eigenschappen. Bezoek onze pagina over antistatische en elektrisch geleidende wielen voor meer informatie over wielen met elektrische isolatie-eigenschappen.
  • Hitte- en koudebestendig: Polyurethaan wielen kunnen gebruikt worden tot 100°C. Bij lage temperaturen kunnen polyurethaan wielen gebruikt worden tot -20°C.
Lees meer Sluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
×

Een offerte aanvragen

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »