Terug

ISO Zeecontainer wielen

ISO Zeecontainer wielen

Zeecontainerwielen met twist-lock

We leveren zeecontainerwielen met een twist-lock voor het passend bevestigen en vergrendelen in een ISO 1161 hoek van de zee vrachtcontainer. Deze zwenkwielen zijn de beste oplossing om intermodale containers te mobiliseren in havens of op uw bedrijfsterrein.

Dit zwaarlast zwenkwiel transportsysteem is speciaal ontworpen om een efficiënte en eenvoudige manier te bieden om ISO-vrachtcontainers te verplaatsen. De "twist locks" zijn gemaakt volgens de internationale standaard ISO 1161:1984. Hierdoor kunnen de Iso-wielen op alle standaard zeevrachtcontainers worden gemonteerd. Het is volledig handbediend en eenvoudig te bedienen.

Dankzij beide soorten wielen kan de container worden getrokken door een trekker of zelfs door een kleine vorkheftruck. Hiervoor zijn sleepstaven optioneel verkrijgbaar bij Konijnenburg. Licht beladen of lege containers kunnen, door de geringe wrijving van het materieel, door één of twee mannen worden geduwd.

Sturen: bij handmatig parkeren of bij het manoeuvreren in kleine ruimtes wordt vergemakkelijkt door het gebruik van stuurhendels, die in de meeste gevallen aan zwenkwielen kunnen worden bevestigd voor containers met een inhoud van minder dan 12 ton KG.

Aan welk type zeecontainer kunnen wielen worden bevestigd?

Op elke container volgens de ISO 1161 norm kunnen we wielen monteren; onze standaard containerwielen passen op de hoekgietstukken van standaard 20 en 40 voet containers. Als u een onregelmatige container heeft, neem dan contact met ons op en wij vinden een op maat gemaakte oplossing voor u.

Voor welke toepassingen worden zeecontainerwielen gebruikt?

De uitvinding van de intermodale vrachtcontainer is de grootste revolutie in de logistiek. De standaardisatie van de containers heeft het hanteren en opslaan van lading op schepen en aan de wal geoptimaliseerd. De meeste bedrijven gebruiken tegenwoordig zeecontainers voor het vervoer van bulkgoederen over lange afstanden.

Onze klanten gebruiken containerwielen voornamelijk niet voor langdurig vervoer over lange afstanden, maar voor diverse toepassingen zoals opslag of als tijdelijke mobiele eenheid voor apparatuur.

De aangeboden hoogwaardige wielen tegen betaalbare prijzen maken wielen.nl een uitstekende keuze voor het kopen van zeecontainerwielen zonder uw budget te overschrijden.

Wat is de "trekstang" in het container mobilisatie pakket?

Met een trekstang kunt u de verzendcontainer op wielen aansluiten op een trekker, een tractor of een heftruck, waardoor u de container direct in beweging kunt brengen. De trekstangen zijn inklapbaar en bieden u een efficiënte manier om de container naar de juiste locatie te trekken of duwen.

Hoe plaatst u een zeecontainer op wielen?

Het plaatsen van containers op wielen klinkt misschien als een lastig proces, maar het is niet zo moeilijk als het klinkt.

  1. Zorg ervoor dat het oppervlak en het geplande pad vlak en vrij van obstakels zijn.
  2. Hijs de container op met behulp van containerkrikken, een heftruck of een kraan.
  3. Onze zeecontainerwielen passen in elke ISO 1161 hoekgieting.
  4. Plaats ze van onderaf in de hoekgieting van de container. En bevestig ze met het twist-lock systeem.

Houd er rekening mee dat de belasting van een container mogelijk niet gelijkmatig verdeeld is over alle 4 wielen in geval van:

  • Een ongelijke belading van de container
  • Een oneffen oppervlak
  • Obstakels of drempels op het oppervlak

Als veiligheidsmaatregel raden we u aan de belading van de container te controleren en een gekwalificeerde ingenieur te raadplegen als u twijfelt over de benodigde draagkracht. Blijf tijdens het transport van de container minimaal 2 meter uit de buurt wanneer de container in beweging is. Ga in geen geval onder de container.

Het volledige installatieproces van zware verzendcontainerwielen duurt slechts enkele minuten per zwenkwiel om te voltooien. En zodra u klaar bent met het volledige installatieproces, kunt u de container moeiteloos verplaatsen.

Hoeveel belasting kunnen ISO zeecontainerzwenkwielen dragen?

Houd er rekening mee dat ongelijke oppervlakken en ruw terrein de piekbelasting op een enkel wiel verhogen. Voor de berekening van de benodigde draagkracht adviseren wij om het totale gewicht van de lading + het gewicht van de container te delen door een factor van 2,5.

Voorbeeldberekening:

Gewicht zeecontainer 800 KG + lading in de zeecontainer 9000 KG = totaal gewicht 9800 KG

9800 / 2,5 = 3920 KG benodigde draagkracht per containerzwenkwiel.

Containerzwenkwielen zijn een goede optie voor een gemakkelijke manier om zeecontainers te vervoeren. De aangeboden zeecontainerwielen hebben we op voorraad en kunnen direct worden geleverd. Als u een specifieke oplossing, advies of informatie nodig heeft, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Lees meer Sluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
×

Een offerte aanvragen

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »