Terug

Opvouwbare trekhaakset voor het trekken van 25 ton zeevrachtcontainers

Productomschrijving

ARTIKELNR: 111JPTB25
Trekhaak voor zeecontainers om containers of platforms met ISO-hoeken in en rond magazijnen, productiefaciliteiten en werven te slepen met trekkende voertuigen zoals vorkheftrucks of trekkers.

Om containers of platforms met ISO-hoeken in en rond magazijnen, productiefaciliteiten en werven te slepen met trekkende voertuigen.

Onze opvouwbare trekhaakkoppelingen voor zeecontainers zijn het populairst omdat ze op de meest voorkomende ISO-hoeken passen en een geweldige combinatie vormen met onze ISO-wielensystemen. Zie gerelateerde producten. Neem voor specifieke toepassingen of afmetingen contact met ons op. Wij zijn specialisten in configuraties op maat.

Een handige gids voor opvouwbare trekhaken voor zeecontainers

Als je niet bekend bent met de wereld van het slepen, dan kan het kiezen van de juiste trekhaak voor een zeecontainer een beetje een ontmoedigende ervaring zijn. Je hoofd loopt misschien over van vragen als Wat is een trekhaak? Hoe werkt het en is het gemakkelijk te installeren? Allemaal vragen die een beginner met een trekhaak ongetwijfeld zullen overweldigen.

Maak je geen zorgen, deze gids bevat alles van wat een trekhaak is tot een stap-voor-stap uitleg over hoe je hem gebruikt en waarom hij wordt gebruikt.

Wat is een trekhaak?

Een trekhaak is een systeem dat een voertuig, zoals een vorkheftruck, tractor of sleepboot, verbindt met een zeecontainer met ISO-hoeken voor vlak slepen. Om de twee objecten te verbinden, wordt gebruik gemaakt van een schacht, scharnierende armen en bevestigingslipjes. De zwenkarmen aan de containerzijde zijn standaard verbindingsstukken voor de iso 1161 hoeken van zeecontainers. Ze passen altijd.

Hoe werken trekhaken?

Een trekhaak verbindt de voorkant van de container met de achterkant van de sleepboot of vorkheftruck om de container te slepen. De container moet uitgerust zijn met wielen, ISO-wielen, of op een platform geplaatst zijn voor mobilisatie en voorraad en verkrijgbaar op industrialwheels.com. Om te manoeuvreren en door hoeken in smalle ruimtes te navigeren, raden we aan de container te installeren met ISO-wielen, omdat deze de meeste mogelijkheden bieden om de container te positioneren.

Stap voor stap trekhaak installeren

Stap 1: Parkeer op een vlakke ondergrond

Zet eerst de container op wielen en zorg ervoor dat hij op een vlakke ondergrond staat met genoeg ruimte om te trekken en te manoeuvreren. Zet het trekkende voertuig (trekker, sleper of vorkheftruck) in de parkeerstand en gebruik de noodrem.

Stap 2: Monteer de trekhaak op de container

Plaats de twee trekhaakarmen in de zeecontainer. Gebruik vervolgens een pin en clip om ze te beschermen. Sommige trekhaken hebben twee of meer pengaten in de armen, voor extra speling als dat nodig is. Het is het beste om de trekhaak in de kortst mogelijke stand te gebruiken.

Stap 3: Parkeer uw trekvoertuig voor de container.

Beweeg uw trekvoertuig langzaam voor de container, waarbij u ze zo parallel mogelijk houdt. Wanneer het trekkende voertuig zich ongeveer op de plaats van de sleper bevindt, komt u volledig tot stilstand, zet u het trekkende voertuig in de parkeerstand en trekt u de noodrem aan.

Stap 4: Bevestig de trekhaak aan het trekkende voertuig

Bevestig de trekhaak aan het trekkende voertuig. Gebruik, indien aanwezig, lynchpennen om de steel en de lipverbindingen te beschermen.

Stap 5: Maak de container klaar voor het slepen.

Zet de container klaar voor het slepen met de trekhaak gemonteerd en vraag de bestuurder van het trekkende voertuig om hem te trekken. En zorg ervoor dat u alle instructies van de fabrikant opvolgt.

Een trekhaak loskoppelen

Stap 1: Parkeer op een vlakke ondergrond

Voordat u de trekhaak van uw trekauto probeert los te koppelen, moet u ervoor zorgen dat zowel de trekauto als de container parallel staan en op een vlakke ondergrond geparkeerd zijn. Als u uw trekauto onder een extreme hoek probeert los te koppelen, kan de trekhaak vast komen te zitten. Zorg er ook voor dat elk voertuig in de parkeerstand staat en dat de noodrem is aangetrokken.

Stap 2: Ontgrendel de trekhaakarmen.

Trek de vergrendelingen van de trekhaakarmen omhoog om het vergrendelingsmechanisme te ontgrendelen. Om de armen los te maken van de basisplaat, verwijdert u de lynchpennen van de bevestigingslipjes. De armen van de inklapbare trekhaak kunnen worden ingeschoven door het vergrendelmechanisme vast te houden en de armen naar binnen te schuiven.

Nu je weet hoe je een trekhaak moet opzetten en afkoppelen, laten we eens kijken welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen bij dit proces!

Voorzorgsmaatregelen!

 • Het is verstandig om de wielen te blokkeren bij een onopgemerkte helling.
 • Gebruik altijd geschikte iso-wielen op een vlakke ondergrond om de container snel en veilig te kunnen verplaatsen.
 • Zorg voor een vrij geveegde transportroute; onze vorkheftruckveger is een prima accessoire om een containertrekhaak te overwegen.
 • Zorg ervoor dat de transportroute vrij is van obstakels voordat u uw ISO Container Moving System installeert.

Richtlijnen voor trekhaken

Trekhaken vereisen meestal minimaal onderhoud, maar enkele eenvoudige nazorgsbeurten zullen hun vruchten afwerpen.

 • Zorg ervoor dat na gebruik de afdekking op de afneembare trekhaak (het deel dat op het trekkende voertuig wordt gemonteerd) wordt vervangen, zodat corrosie wordt geminimaliseerd en de montage wordt vergemakkelijkt.
 • Smeer de draaibare mof van de steun van tijd tot tijd.

Waarom een trekhaak van IndustrialWheels.com?

1. Gebruiksgemak

Deze trekhaak is zeer gebruiksvriendelijk en kan in enkele seconden in gebruik worden genomen. Deze trekhaak is net zo gemakkelijk toegankelijk als dat hij achter de bumper is weggewerkt. Deze wegklapbare aanpak biedt twee belangrijke voordelen. In tegenstelling tot de afneembare trekhaak hoef je deze trekhaak niet te demonteren en ergens anders op te stapelen. Bovendien is deze trekhaak, wanneer hij achter de bumper is opgeborgen, onzichtbaar in bijna elk soort voertuig.

2. Veiligheid

Algemeen wordt aangenomen dat een vaste trekhaak een robuustere en veiligere oplossing is dan een intrekbare trekhaak. Dit is niet waar. De inklapbare trekhaak is net zo veilig en robuust als de vaste trekhaak. De kogel waaraan je je vorkheftruck, trekker of sleper vastmaakt, blijft altijd aan de container zitten. Hij zal dus nooit losraken tijdens het rijden.

Samenvatting

Hopelijk ben je nu goed op de hoogte van de trekhaak, die bestaat uit twee armen en een steel. Je vraagt je misschien af waar je de beste trekhaken kunt kopen; als dat zo is, koop je de trekhaak van Industrial Wheels. Omdat ze ernaar streven producten van hoge kwaliteit te leveren, zorgen ze ook voor een snelle levering.

Kwaliteit en service sinds 1946

Kwaliteit en service sinds 1946

Onze kwaliteit is het creëren van een gemakkelijker werkleven voor de gebruiker van het wiel.
Elke gebruiker en applicatie heeft andere behoeften. Laat ons weten hoe wij je kunnen helpen een tevreden klant te worden.

Meer informatie

Wielen.nl is the range of the most popular wheels from our group of companies. Over two hundred fifty employees focus on manufacturing and developing high-quality wheels for the European market.

Opvouwbare trekhaakset voor het trekken van 25 ton zeevrachtcontainers

ARTIKELNR: 111JPTB25
Trekhaak voor zeecontainers om containers of platforms met ISO-hoeken in en rond magazijnen, productiefaciliteiten en werven te slepen met trekkende voertuigen zoals vorkheftrucks of trekkers.

binnen 3 werkdagen

 • We willen jouw werk makkelijker maken Tooltip Vertel ons gewoon wat je nodig hebt
 • Snelle levering
 • 3D CAD-modellen
 • Technische dienst
 • Estimated time: binnen 3 werkdagen
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Opvouwbare trekhaakset voor het trekken van 25 ton zeevrachtcontainers

Opvouwbare trekhaakset voor het trekken van 25 ton zeevrachtcontainers

×

Een offerte aanvragen

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »