Terug

Zwenkwielen en bokwielen

Binnen 24 uur leveren we de zwenkwielen en bokwielen bij u af: het assortiment bestaat uit duizenden standaard zwenk- en bokwielen. Daarnaast ontwerpen en produceren we al meer dan 70 jaar bok- en zwenkwielen op maat. Bestel uw zwenkwielen en bokwielen online of laat ze op maat maken door Konijnenburg:

  • 15.000 soorten zwenkwielen en bokwielen op voorraad
  • Het standaard assortiment is binnen 24 uur leverbaar
  • Specialist in zwenkwielen en bokwielen op maat
  • Ruim 70 jaar ervaring in maatwerk wielen

Verschil tussen zwenkwielen en bokwielen?

Er is maar één belangrijk verschil tussen zwenkwielen en bokwielen. De naam zwenkwiel verraadt het eigenlijk al: het wiel kan zwenken. Een bokwiel daarentegen kan maar één kant op rollen. Bokwielen zijn heel handig wanneer de constructie alleen voor- en achteruit moet kunnen. Doordat zwenkwielen alle kanten op kunnen draaien zijn ze juist erg geschikt voor transport in meerdere richtingen. Combineer beide type wielen voor een soepel en wendbaar transport.

Welke zwenkwielen en bokwielen heb ik nodig?

Er zijn veel verschillende factoren die meespelen bij het kiezen van de geschikte zwenkwielen en bokwielen. Eerst is het belangrijk om te bepalen welke combinatie zwenkwielen en bokwielen u wilt maken. Dit zijn de meest voorkomende combinaties:

  • 2 bokwielen en 1 zwenkwiel: wendbaar, maar beperkt draagvermogen.
  • 4 zwenkwielen: zeer wendbaar, maar met de constructie in een rechte lijn rijden is lastiger.
  • 2 zwenkwielen en 2 bokwielen: wendbaar met hoog draagvermogen.
bokwiel & zwenkwiel

Bokwiel vs. zwenkwiel

In de meeste gevallen wordt de laatste combinatie toegepast: de constructie blijft wendbaar maar het is makkelijker om in een rechte lijn te rijden dankzij de bokwielen. Naast het kiezen van de gewenste combinatie zwenkwielen en bokwielen, is het belangrijk de volgende eigenschappen van de wielen te bepalen:

Wieldiameter

De wieldiameter van onze zwenkwielen en bokwielen is inclusief de dikte van het loopvlak. Een groter wiel heeft minder rolweerstand en rijdt lichter. Daarnaast komt de constructie makkelijker een drempel of andere obstakels over.

Bouwhoogte

De bouwhoogte is de totale hoogte van de zwenkwielen en bokwielen tot aan de bovenzijde van de montageplaat.

Loopvlak

Het type loopvlak is bepalend voor de wieldiameter en het draagvermogen van de bokwielen en zwenkwielen. Over het algemeen heeft een rubberband het minste draagvermogen en de polyurethaan band het meeste draagvermogen.

Rolweerstand

Na het bepalen van wieldiameter, bouwhoogte en type loopvlak is rolweerstand ook een belangrijke eigenschap. Rolweerstand is de mate waarin het wiel soepel en licht rijdt. Een rubberband heeft bijvoorbeeld meer rolweerstand dan een pu zwenkwiel of bokwiel. Een groter wiel zorgt ook voor minder rolweerstand.

Draagvermogen

Over het algemeen geldt: een groter wiel heeft een groter draagvermogen.

Type lager

We bieden bokwielen en zwenkwielen met verschillende typen lagers, waaronder kogellagers, rollagers en glijlagers.

Dubbele zwenkwielen voor diverse toepassingen

Dubbele zwenkwielen zijn een veelvoorkomend en veelzijdig type wiel dat gebruikt wordt in verschillende toepassingen. Ze bieden extra stabiliteit en manoeuvreerbaarheid, waardoor ze ideaal zijn voor situaties waarin flexibiliteit en gebruiksgemak vereist zijn. Een populaire variant van dubbele zwenkwielen zijn de dubbele zeecontainerwielen, die speciaal ontworpen zijn om grote en zware ladingen te dragen. Deze wielen zijn robuust en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor de uitdagende omgevingen van containerterminals en havens. Daarnaast worden dubbele meubelwielen vaak gebruikt in de meubelindustrie, waar ze meubels gemakkelijk kunnen verplaatsen zonder schade aan te richten aan vloeren of oppervlakken. Binnen ons assortiment bieden we ook dubbele zwaarlastwielen aan, die specifiek ontworpen zijn voor het hanteren van zware lasten, zoals industriële machines of apparatuur. Deze wielen zijn voorzien van sterke constructies en hebben een hoog draagvermogen, waardoor ze geschikt zijn voor veeleisende industriële toepassingen. Al met al bieden dubbele zwenkwielen een betrouwbare en efficiënte mobiliteitsoplossing voor een breed scala aan toepassingen.

Wat zijn de voordelen van dubbele zwenkwielen?

Het belangrijkste voordeel van dubbele zwenkwielen is de verbeterde stabiliteit en belastbaarheid. Doordat een dubbel zwenkwiel twee afzonderlijke zwenkwielen combineert op één montageplaat, wordt het draagvermogen van het wiel vergroot. Dit maakt het wiel geschikter voor het dragen van zwaardere lasten en het verminderen van de belasting op elk afzonderlijk wiel. Bovendien bieden dubbele zwenkwielen een betere wendbaarheid en manoeuvreerbaarheid. Doordat het gewicht over twee zwenkwielen verdeeld wordt, kunnen gebruikers gemakkelijker bochten maken en draaien zonder veel inspanning. Dit is vooral handig bij het navigeren in kleine ruimtes of het omgaan met obstakels. Kortom, dubbele zwenkwielen bieden meer stabiliteit, belastbaarheid en wendbaarheid in vergelijking met een enkel zwenkwiel.

Zwenkwielen en bokwielen online bestellen

Via de filters in de zijnavigatie selecteert u eenvoudig aan welke eigenschappen de wielen moeten voldoen. U kiest onder andere uit bok-, zwenkwielen of zwenkwielen met rem. Daarnaast selecteert u het draagvermogen en type wiel. Om de resultaten nog specifieker te maken kunt u ook nog een wieldiameter en wiel breedte in mm aangeven. Zwenkwielen zijn er met verschillende loopoppervlakken waaronder polyamide zwenkwielen, rubber zwenkwielen en zwenkwielen met luchtband. Naast zwenkwielen en bokwielen verkopen we ook andere soorten wielen zoals buiswielen, groefwielen en geleiderollen. Zit het geschikte wiel er toch niet tussen? Dan maken we de zwenkwielen en bokwielen op maat.

Zwenkwielen voor buiten en binnen

Zwenkwielen en bokwielen zijn er in verschillende uitvoeringen waarbij ieder een ander draagvermogen heeft. Dankzij het ruime aanbod vindt u geschikte transportwielen voor gebruik in uiteenlopende industriële toepassingen. Of het daarbij nu gaat om vervoer over gladde vloeren of eerder een onverharde ondergrond, zwenkwielen zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Vooral zwenkwielen met luchtbanden zijn ideaal voor het vervoer op ongelijke oppervlakken zoals straatstenen. Maar ook rubber zwenkwielen zijn geschikt voor zowel harde als zachte vloeren.

Bokwielen en zwenkwielen op maat

We hebben ruim 15.000 soorten bokwielen, zwenkwielen en andere rollers in onze voorraad, maar het kan gebeuren dat het gewenste wiel niet in onze webshop te vinden is. Gelukkig is Konijnenburg al ruim 70 jaar gespecialiseerd in bokwielen en zwenkwielen op maat. We hebben al vele wielen ontworpen voor de volgende branches:

Onze verkopers en productontwikkelaars helpen u graag met oplossingen die perfect zijn afgestemd op uw specifieke toepassing. We geven u graag telefonisch advies of komen bij u langs om u te adviseren en kennis te maken met uw bedrijf. Neem contact op met onze specialisten:

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
×

Een offerte aanvragen

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »