Terug

RVS AISI 316 Zwenkwielen en Bokwielen

RVS AISI 316 Zwenkwielen en Bokwielen

Roestvaststalen wielen uit AISI 316 met polyurethaan, kunststof of rubber loopvlak.

Voor toepassing in offshore, cleanrooms, laboratoria en omgevingen met veel agressieve zouten en zuren. INOX AISI 316 is het hoogste corrosiewerende materiaal in de markt voor de productie van superieure zwenkwielen.

Uitgebreide kennis over de technische specs en en toepassingen van AISI 316 Zwenkwielen.

Inleiding tot AISI 316 Zwenkwielen

AISI 316 roestvrijstalen zwenkwielen zijn een essentieel component in diverse industriële toepassingen, bekend om hun uitzonderlijke weerstand tegen corrosie en chemische aantasting. Deze wielen zijn vervaardigd uit hoogwaardig roestvast staal, wat hen ideaal maakt voor gebruik in veeleisende omgevingen zoals offshore, cleanrooms, laboratoria, en plaatsen met hoge concentraties agressieve zouten en zuren.

Ontwikkeling van AISI 316

De ontwikkeling van AISI 316 roestvast stalen zwenkwielen was een reactie op de noodzaak voor een materiaal dat bestand is tegen corrosie in agressieve omgevingen. Dit staal is een legering die voornamelijk bestaat uit ijzer, chroom, nikkel, en molybdeen. Het toevoegen van molybdeen is cruciaal, omdat dit element de weerstand tegen chloride-corrosie verhoogt - een veelvoorkomend probleem in maritieme en chemische omgevingen.

Productieproces van AISI 316 Wielen

De productie van AISI 316 zwenkwielen begint met het smelten en legeren van de componenten tot roestvast staal. Dit staal wordt vervolgens gegoten of gewalst in de gewenste vorm. Na het vormen ondergaan de wielen diverse behandelingen zoals verhitting en afkoeling, om de mechanische eigenschappen te optimaliseren. De wielen worden daarna afgewerkt met een loopvlak van polyurethaan, polyamide, of rubber, afhankelijk van de specifieke toepassingseisen.

Toepassing van AISI 316 Wielen

Deze wielen vinden hun toepassing in omgevingen waar corrosiebestendigheid van cruciaal belang is. Hun weerstand tegen corrosieve stoffen maakt ze bijzonder geschikt voor gebruik in de offshore-industrie, cleanrooms, laboratoria, en andere omgevingen waar ze blootgesteld kunnen worden aan agressieve chemicaliën.

Verschil tussen AISI 304 en 316

Hoewel zowel AISI 304 als 316 roestvrijstalen legeringen zijn, ligt het primaire verschil in hun samenstelling. AISI 316 bevat molybdeen, wat het significant beter bestand maakt tegen chloriden en zure omgevingen. AISI 304 is daarentegen beter geschikt voor algemene toepassingen waar minder strenge eisen aan corrosiebestendigheid worden gesteld.

Conclusie

AISI 316 zwenkwielen zijn een geavanceerde oplossing voor veeleisende industriële toepassingen waar corrosiebestendigheid en duurzaamheid vereist zijn. Hun speciale samenstelling en zorgvuldige productieproces zorgen ervoor dat ze bestand zijn tegen de meest agressieve omgevingen. Door deze eigenschappen zijn ze de ideale keuze voor toepassingen in offshore, cleanrooms, en laboratoria.

Lees meer Sluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
×

Een offerte aanvragen

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »