Terug

Apparatenwielen

Apparatenwielen

Apparatenwielen

Vind snel de juiste apparatenwielen voor uw apparaten en meubels uit de ruim 170 apparatenwielen, die we standaard op voorraad hebben. Daarnaast zijn we specialist in apparatenwielen op maat. De apparatenwielen van Konijnenburg zijn leverbaar in een dubbele, niet-strepende, polypropyleen en thermoplastische uitvoering. Onze wielen voor apparaten worden vaak gebruikt voor ziekenhuis- en schoonmaakapparatuur. De dubbele wielen hebben een klein formaat en een maximaal draagvermogen van 120kg.

Bestel een apparatenwiel op maat

Wij zijn al sinds 1946 dé specialist in maatwerk apparatenwielen. Wanneer u het gewenste wiel niet in onderstaand overzicht terugziet, maken we de wielen graag op maat voor u. Laat u informeren door ons technisch team: bel 020 682 1051 of mail [email protected].

Bestel apparatenwielen online bij Konijnenburg

Standaard hebben we ruim 170 apparatenwielen direct uit voorraad leverbaar. Wanneer u deze wielen vandaag bestelt, heeft u ze morgen vaak al in huis. Standaard apparatenwielen van Konijnenburg Wielen zijn leverbaar met de volgende eigenschappen:

 • Dubbele uitvoering
 • Niet-strepende uitvoering
 • Polypropyleen uitvoering
 • Thermoplastische uitvoering

Type apparaatwielen

Een apparatenwiel is zowel als bokwiel en zwenkwiel verkrijgbaar. Hierdoor is het gebruik van apparatenwielen erg veelzijdig. Combineer zwenkwielen en bokwielen voor een soepel en makkelijk wendbaar transport. Daarbij kunt u bij de zwenk apparaatwielen ook nog eens kiezen voor een rem, die zowel de draai- als zwenkbeweging van het wiel blokkeert.

Hoe bevestigt u apparatenwielen?

Voor de bevestiging van apparatenwielen heeft u keuze uit:

 • een plaatbevestiging
 • een boutgatbevestiging

Plaatbevestiging is de meest eenvoudige manier om een wiel te monteren. Met schroeven of bouten maakt u de plaat vast aan het te verplaatsen object. Heeft u minder ruimte om de apparatenwielen aan te brengen? Dan is een boutgatbevestiging de oplossing. Bij deze apparatenwielen zit er in de gaffel een rond boutgat waarmee met een bout en moer het zwenkwiel gemonteerd kan worden.

Apparatenwielen thermoplastic rubber

Rubber apparatenwielen zijn vaak gemaakt van thermoplastic rubber, afgekort ook wel TPR. Deze rubberband is grijs, laat geen strepen achter en is geluid reducerend. Een apparatenwiel van TPR rubber is uitermate geschikt voor licht transport in bijvoorbeeld kantoren en magazijnen waar de ondergrond vlak is of kleine oneffenheden bevat. Naast TPR rubber zijn er ook apparatenwielen van kunststof en polyurethaan.

Toepassingen apparatenwielen

Afhankelijk van het materiaal, de diameter van het apparatenwiel en een enkel of dubbele wielmontage is het wiel geschikt voor diverse toepassingen. Dubbele apparatenwielen zijn over het algemeen uitstekend geschikt voor statische belasting, zoals vrieskisten. Andere toepassingen van apparatenwielen zijn onder andere:

 • Zorgbedden
 • Schoonmaakapparatuur
 • Vuilnisbakken
 • Industriële keukens
 • Wasserij-karren
 • Winkeldisplays
 • Computer apparatuur

Specialist in maatwerk apparatenwielen

Konijnenburg is dé specialist en voorloper op het gebied van apparatenwielen op maat. Heeft u voor uw onderneming een wiel met een specifieke eigenschap nodig? Ons team productontwikkelaars helpt u graag bij het ontwikkelen van het perfecte apparatenwiel voor uw toepassing. Neem contact met ons op:

Lees meer Sluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
×

Een offerte aanvragen

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »