Terug

Zeecontainer wielen

Zeecontainer wielen

Zeecontainer zwenkwielen met twist-lock

We leveren zeecontainerwielen met een twist-lock voor het passend bevestigen en vergrendelen in een ISO 1161 hoek van de zee vrachtcontainer. Deze zwenkwielen zijn de beste oplossing om intermodale containers te mobiliseren in havens of op uw bedrijfsterrein.

Een uitgebreide gids over zeecontainerwielen

Het verplaatsen van vrachtcontainers zonder hulp van een kraan of heftruck is een uitdagende onderneming! Maar gelukkig komen de zeecontainerwielen van NEVA in beeld. Hiermee kunt u moeiteloos grote en zware containers van plaats naar plaats verplaatsen. Ook maken ISO zeecontainerwielen manoeuvreren in nauwe ruimtes mogelijk.

Wat zijn zeecontainerwielen?

Vracht- of ISO zeecontainerzwenkwielen zijn zware wielensystemen die speciaal zijn ontworpen om zeecontainers, tanks, apparatuur of constructies met ISO 1161 hoekstukken te mobiliseren. De wielen zijn meestal uitgerust met polyurethaan loopvlakken om de zware belastingen te dragen, maar er worden ook gegoten nylon of volrubberbanden gebruikt, afhankelijk van het oppervlak.

Wat is er uniek aan zeecontainerwielen?

Om een zeecontainerwiel aan de ISO 1161 hoek van een intermodale zeecontainer te bevestigen, is de bovenplaat van het zwenkwiel uitgerust met een twist-lock mechanisme. Dit maakt het mogelijk om het zwenkwiel aan de container te klemmen en los te maken. Aangezien zeecontainers over de hele wereld worden gebruikt voor het verschepen van goederen, moeten de zwenkwielensystemen robuust en zwaar uitgevoerd zijn.

Aan welk type zeecontainer kunnen wielen worden bevestigd?

Op elke container volgens de ISO 1161 norm kunnen we wielen monteren; onze standaard verzendcontainerzwenkwielen passen op de hoekgietstukken van standaard 20 en 40 voet containers. Als u een onregelmatige container heeft, neem dan contact met ons op en wij vinden een op maat gemaakte oplossing voor u.

Voor welke toepassingen worden zeecontainerwielen gebruikt?

De uitvinding van de intermodale vrachtcontainer is de grootste revolutie in de logistiek. De standaardisatie van de containers heeft het hanteren en opslaan van lading op schepen en aan de wal geoptimaliseerd. De meeste bedrijven gebruiken tegenwoordig zeecontainers voor het vervoer van bulkgoederen over lange afstanden.

Onze klanten gebruiken containerwielen voornamelijk niet voor langdurig vervoer over lange afstanden, maar voor diverse toepassingen zoals opslag of als tijdelijke mobiele eenheid voor apparatuur.

De aangeboden hoogwaardige wielen tegen betaalbare prijzen maken wielen.nl een uitstekende keuze voor het kopen van zeecontainerwielen zonder uw budget te overschrijden.

Wat is de "trekstang" in het containermobilisatiepakket?

Met een trekstang kunt u de verzendcontainer op wielen aansluiten op een trekker, een tractor of een heftruck, waardoor u de container direct in beweging kunt brengen. De trekstangen zijn inklapbaar en bieden u een efficiënte manier om de container naar de juiste locatie te trekken of duwen.

Hoe plaatst u een verzendcontainer op wielen?

Het plaatsen van verzendcontainers op wielen klinkt misschien als een lastig proces, maar het is niet zo moeilijk als het klinkt - bekijk de onderstaande video.

  1. Zorg ervoor dat het oppervlak en het geplande pad vlak en vrij van obstakels zijn.
  2. Til de container op met behulp van containerkrikken, een heftruck of een kraan.
  3. Onze zeecontainerwielen passen in elke ISO 1161 hoekgieting.
  4. Plaats ze van onderaf in de hoekgieting van de container. En bevestig ze met het twist-lock systeem.

Houd er rekening mee dat de belasting van een container mogelijk niet gelijkmatig verdeeld is over alle 4 wielen in geval van:

  • Een ongelijke belading van de container
  • Een oneffen oppervlak
  • Obstakels of drempels op het oppervlak

Als veiligheidsmaatregel raden we u aan de belading van de container te controleren en een gekwalificeerde ingenieur te raadplegen als u twijfelt over de benodigde draagkracht. Blijf tijdens het transport van de container minimaal 2 meter uit de buurt wanneer de container in beweging is. Ga in geen geval onder de container.

Het volledige installatieproces van zware verzendcontainerwielen duurt slechts enkele minuten per zwenkwiel om te voltooien. En zodra u klaar bent met het volledige installatieproces, kunt u de container moeiteloos verplaatsen.

Zijn er wielen voor tiny houses?

Met alle industriële toepassingen van zeevrachtcontainers is er nog een creatieve manier om ze te gebruiken! Zeecontainers kunnen ook worden gebruikt om tiny houses te maken. De meeste mensen die graag tiny houses bouwen, gebruiken twee tot drie vrachtcontainers om er één te bouwen. Dankzij de stevigheid, beschikbaarheid en moderne uitstraling van zeecontainers zijn ze gemakkelijk aan te passen.

Hoe gebruikt u de richting vastzetter zeecontainerwielen?

De zeecontainer zwenkwielen worden geleverd met een speciale richting vastzetter die ideaal kan zijn in veel toepassingen. Eén belangrijk punt om op te merken is dat door de richting van een van de achterwielen vast te zetten, de verzendcontainer een stabielere rit krijgt.

Om dit te laten werken, moet de uitlijning van het zwenkwiel worden afgestemd op de richting van de vaste zwenkwielen. Dus door een directionele vergrendeling te gebruiken, kunt u moeiteloos de horizontale zwenkrotatie van het wiel stoppen en het omzetten in een vast, bokwiel.

Hoeveel belasting kunnen ISO zeecontainerzwenkwielen dragen?

Houd er rekening mee dat ongelijke oppervlakken en ruw terrein de piekbelasting op een enkel wiel verhogen. Voor de berekening van de benodigde draagkracht adviseren wij om het totale gewicht van de lading + het gewicht van de container te delen door een factor van 2,5.

Voorbeeldberekening:

Gewicht zeecontainer 800 KG + lading in de zeecontainer 9000 KG = totaal gewicht 9800 KG

9800 / 2,5 = 3920 KG benodigde draagkracht per containerzwenkwiel.

Containerzwenkwielen zijn een goede optie voor een gemakkelijke manier om zeecontainers te vervoeren. De aangeboden zeecontainerwielen hebben we op voorraad en kunnen direct worden geleverd. Als u een specifieke oplossing, advies of informatie nodig heeft, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Lees meer Sluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
×

Een offerte aanvragen

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »