Terug

Flenswielen en Groefwielen

Flenswielen en Groefwielen

Flenswielen, Groefwielen en smalspoorwielen

Een groefwiel – ook wel spoorwiel, flenswiel of spoorkranswiel genoemd - dient voor intensief gebruik onder zware tot zeer zware lasten. De massief ijzeren groefwielen hebben een V-groef geschikt voor een smal spoor. De spoorwielen hebben een verhoogde hardheid door de CNC-afwerking en worden vooral in de industrie toegepast onder zware deuren of vervoer op het spoor. De flenswielen zijn leverbaar met ronde of vierkante groef. De spoorkranswielen bestaan uit een sterke groef met kogellager.

Groefwiel op maat bestellen

Groefwielen maken we vaak op maat, zodat ze precies voldoen aan de behoefte van onze klanten. Heeft u spoorwielen met een specifieke hardheid of afmeting nodig? Neem contact op met onze productontwikkelaars voor meer informatie.

Draagvermogen flenswiel

De groefwielen zijn er in diverse maten met verschillende wieldiameters en wieldiktes. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat het transportsysteem op de rails blijft. Afhankelijk van uw toepassing kiest u het draagvermogen dat u nodig heeft. Er zijn diabolorollen die tot 100kg kunnen transporteren, groefwielen tot 1700kg en flenswielen meteen draagvermogen tot maar liefst 3000 kg.

Groefwiel gelagerd

Om het wiel aan een as te kunnen bevestigen is een lager nodig. Al onze groefwielen zijn gelagerd en leverbaar met een glij- of kogellager. De lagers beperken de wrijving tussen bewegende delen en vergroten de snelheid en efficiëntie van uw systeem. Het is daarbij belangrijk om de juiste lager te kiezen. En uiteraard is het asgat van de lagers essentieel om het groef- of flenswiel goed te laten aansluiten.

Groefwielen staal

Naast massief ijzeren flenswielen zijn er ook groefwielen van staal of met een wielkern van massief staal. Deze wielen zijn hierdoor geschikt voor hoge belastingen. Naast het standaard assortiment wielen bieden we ook maatwerkoplossingen aan. Neem vrijblijvend contact met ons op en we vertellen u er graag meer over.

Lees meer Sluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
×

Een offerte aanvragen

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »