Terug

Vulkollan wielen

Vulkollan wielen

Vulkollan wielen

Vulkollan wielen zijn oersterk en gemaakt van het krachtigste elastomeer dat er bestaat. Daardoor zijn de Vulkollan persbanden perfect voor zware ladingen en extreme krachten. Vulkollan wielen en geleiderollen worden veelvuldig toegepast in vorkheftrucks, trolleys, pallettrucks, stapelaars maar ook achtbaantreinen.

 • Bestand tegen extreme krachten
 • Zeer hoge slijtvastheid
 • Hoge bestandheid tegen scheuren en kerven
 • Hoge statische belasting zonder blijvende vervorming

Vulkollan wielen op maat

Vulkollan wielen zijn verkrijgbaar met geprofileerde en gladde loopvlakpatronen. Daarnaast leveren we antistatisch en elektrisch geleidende Vulkollan wielen en Vulkollan rollen op aanvraag. Heeft u specifieke wensen? Wij maken Vulkollan wielen op maat. Neem contact op met onze technische specialisten via 020 682 1051 of mail [email protected].

Alle vulkollan wielen

Vulkollan wielen kopen bij Wielen.nl


Vulkollan wielen zijn gemaakt van het krachtigste elastomeer, gebaseerd op techniek van Bayer Material Science: Desmodur ® 15. Het materiaal heeft uitstekende eigenschappen voor intensieve toepassingen:

 • Optimaal dynamisch draagvermogen
 • Uitzonderlijk hoge slijtvastheid
 • Geschikt voor elke toepassing en industrie
 • Lange levensduur
 • Lage rolweerstand polyurethaan
 • Hoge veerkracht
 • Lage warmteontwikkeling in de band
 • Hoge krachtoverbrenging

Het Vulkollan materiaal heeft een uitstekende treksterkte en is bestand tegen een zeer hoge koppel bij acceleratie. Massief Vulkollan ® heeft precies de juiste eigenschappen voor een wiel of koppelschijf.

Uitstekend voor zware ladingen

Als vorklift heftrucks zware lasten dragen, wordt al het gewicht getransporteerd naar de banden. Daarvoor moet het loopvlak van de wielen van vorklift heftrucks geschikt zijn voor hoge puntbelastingen over lange perioden. Massieve Vulkollan aandrijfwielen ® kunnen met gemak worden ingezet in extreme toepassingen en omgevingen die maximale performance van een wiel vragen. Vulkollan® wordt gekarakteriseerd door uitstekende mechanische draagvermogens en dynamische weerstanden. Vulkollan combineert deze eigenschappen tevens met een extreme slijtvastheid en een hoge treksterkte. De lage invering voorkomt dat Vulkollan wielen en Vulkollan rollen afvlakken; zelfs niet over lange periode van stilstand.

Bestand tegen extreme G-krachten

Wielen in een achtbaan worden blootgesteld aan extreme krachten. Topsnelheden zorgen voor warmteontwikkeling en brengen wrijving met zich mee, met name in bochten en kurkentrekkers. Vulkollan wielen zijn bestand tegen deze extreme omstandigheden en zijn daardoor veilig en betrouwbaar in te zetten als achtbaanwielen.

Vulkollan wielen: een stille oplossing voor de zwaarste lasten

State of the art magazijn- en opbergsystemen in logistieke centra worden steeds efficiënter en complexer. Om de efficiëntie te verhogen, is het cruciaal dat heftrucks en orderpicking machines de zware voorwerpen betrouwbaar en snel verplaatsen. Aandrijfwielen met massief Vulkollan bekleding zorgen ervoor dat deze voertuigen hoge snelheden bereiken en hebben een zeer lange levensduur.

De geschiedenis van Vulkollanrollen

Vulkollan is een van de meest innovatieve kunststoffen ter wereld. Vulkollan werd voor het eerst ontwikkeld in de jaren ‘50 uit polyurethaan (PU), uitgevonden door Otto Bayer in 1937. Vulkollan won snel aan populariteit voor industrieel gebruik.

Productieproces van Vulkollan wielen

Door de extreem hoge eisen waar Vulkollan wielen aan moeten voldoen, worden de wielen geproduceerd aan de hand van een nauwkeurig gecoördineerd productieproces. In elke stap van het proces worden de dimensies en de chemische compositie van het materiaal gemeten, zodat we problemen in een vroeg stadium signaleren en verhelpen.

Verschil tussen Vulkollan en polyurethaan

Vulkollan® is niet te vergelijken met een ‘gewone’ polyurethaan, maar kan beschouwd worden als een zeer specifiek polyurethaan. Er zijn vele verschillende soorten polyurethanen. Vulkollan behoort tot de warmgietpolyurethaan, een van de sterkste en meest verspreide elastomeersoorten. Daarnaast kenmerkt Vulkollan zich door de aanwezigheid van Desmodur ® 15, waarvan de kwaliteit veel hoger ligt dan bij andere polyurethanen.

Temperaturen Vulkollan

Wielen van Vulkollan zijn zeer hittebestendig, maar kunnen ook goed kou verdragen. Het materiaal behoudt bij temperaturen van – 40 ⁰C tot 125 ⁰C zijn uitstekende eigenschappen.

Neem contact op

Heeft u vragen over onze Vulkollan wielen of wilt u wielen op maat bestellen? Neem contact op:

Lees meer Sluiten

Filters

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
×

Een offerte aanvragen

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »